Malo je mirisa koji su obožavani i privlače toliko pažnje kao Byredova kolekcija parfema. Ona uključuje neke kultne favorite poput Gypsy Water, Mojave Ghost i Rose of No Man’s Land. Svaki od njih priča drugačiju priču, stoga nije nimalo iznenađujuće to što je izražavanje individualnosti kroz miris oduvek bilo glavno načelo brenda. Sada osnivač i kreativni direktor Ben Gorham, želi da Byredo bude deo vizuelne priče koju će ljudi poželeti podeliti sa svetom oko sebe. Tako je brend odlučio kreirati svoju prvu make up kolekciju.

Byredo će lansirati svoju prvu kolekciju šminke 1. oktobra. Kolekcija je kreirana u saradnji s britanskom make up umetnicom Isamayom Ffrench. Nadaju se da će zajedno redefinisati pristup načinu nošenja šminke te izaći izvan okvira konvencionalnih beauty ideala.

Zajedno su kreirali štapiće u boji koji dolaze u 16 različitih nijansi, a mogu se nositi na očima, usnama i/ili obrazima. Kolekcija takođe uključuje ruževe za usne u 16 različitih nijansi, sa satenskim i mat finišom. Uz to, kreirali su i balzam za usne, maskaru, tečni eyeliner i tri palete senki koje sadrže po pet različitih boja, koje će biti lansirane u novembru. Budući da su svi ovi proizvodi višenamenski, nema ispravnog ili pogrešnog načina za nošenje istih.

Gorham i Ffrench spojili su nostalgiju s budućnosti, konceptualnu ambalažu proizvoda i stvarajući dizajne koji sami po izgledaju drugačije. Takođe, smatrali su da bi boja trebala ući u ambalažu, dizajniranu tako da gotovo izgleda kao samostalni, ukrasni predmet. U kombinaciji istorije i budućnosti, kreirali su nešto poput relikvija, drevnih predmeta koji su gotovo vanzemaljske prirode, a istovremeno stvaraju osećaj savremenog i futurističkog.