“11. decembra Netflix vas vodi na maturu koju niste dobili ove godine”, tako je zvanično Ryan Murphy najavio svoj novi film koji je još jedan razlog zašto se radujemo zimi. Jedan od najslavnijih reditelja današnjice koji potpisuje serije poput Pose, American Horror Story i nedavno Hollywood, treći put je uskočio u ulogu režisera.

The Prom je tako dobio prvi kičasti plakat u Murphyjevom stilu i datum izlaska, a imena navedena na plakatu zvuče genijalno. Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden, Karry Washington, Keegan Michael Key, Ariana Debose i Andrew Rannells čine ekipu nove mjuzikl komedije.

Radnja prati Dee Dee Allen (Streep) i Barry Glickmana (Corden) koji zajedno rade na mjuziklu o prvoj dami Eleanor Roosevelt. Međutim, potpuno fejluju, kritičari se zgražavaju, a oni žele da se sakriju u mišju rupu. Odluče da pronađu bilo kakvu humanitarnu misiju kojoj bi mogli da pomognu, a u to ih uvede Angie Dickinson (Kidman), veteranka Broadwayja i nesrećan glumac Trent Oliver (Rannells). Uskoro pronađu i svoj novi projekat i to u konzervativnom gradiću u Indiani : žele da pomognu Emmi Nolan, srednjoškolki koja ne može otići na svoju maturu s devojkom u koju je zaljubljena.

Jedva čekamo!