Dolomitisu planinski venac u istočnim Alpama u Italiji. Većinskim delom nalaze se u regiji Veneto, a ostalim delom u provincijama Južni Tirol i Trentino. 2009. godine Dolomiti su proglašeni prirodnom svetskom baštinom UNESCO-a. Ovdje se nalaze neki od najlepših alpskih krajolika i najlepša i najpoznatija skijališta na svetu poput Kronplatza, Alta Badije i Val Gardene. Na ovom području naići ćete i na brojna bajkovita mestašca i predivne prizore koji će vas ostaviti bez daha. Jedno takvo mesto je i jezero Braies (Lago di Braies) koje svojom lepotom naprosto očarava.

Lago di Braies ili Pragser Wildsee nalazi se gotovo na granici s Austrijom i najveće je jezero Dolomita. Jezero se nalazi u Južnom Tirolu na nadmorskoj visini od 1400 metara i pravi je dragulj Dolomitskih Alpa.

S obzirom da je okruženo planinama i slikovitom prirodom, prizori na koje ćete ovde naići urezaće vam se u pamćenje. Smaragdno bistra voda koja odražava nebo u kombinaciji s planinskim vrhovima, predivnom prirodom i čistim planinskim vazduhom jednostavno zovu da dođete i divite mu se.

Jezero Braies jedno je od onih mesta za koje se ne možete odlučili je li lepše leti ili zimi. U toplijim mesecima možete uživati u šetnji po slikovitom okruženju i diviti se bojama jezera. Za pravu romantiku, imate mogućnost da iznajmite drveni čamac koji je pre sto godina bio jedino sredstvo pomoću kojeg su ljudi mogli doći na južnu obalu jezera. Pola sata vožnje čamcem košta 18 evra, dok ćete za sat vremena morati da izdvojite 28 evra.

Jezero je zimi prekriveno ledom i snegom, a pogled na snegom okovane planine idiličan je prizor koji stvarno ostavlja bez daha. U blizini jezera nalazi se hotel Lago di Braies, jedini hotel smešten na samom jezeru s prekrasnim pogledom na isto. Na obali se nalazi i mala kamena kapela sagrađena početkom 20. veka. Ako krenete od hotela, celo jezero možete obići za sat i po.