Prve fotografije Huawei P40 Pro iznenada su se pojavile na kineskoj društvenoj mreži Weibo, u Digital Chat tehnološkom oglašivaču. Ubrzo nakon toga, originalni post je uklonjen, ali svima je poznato da što se jedanput nađe na internetu, ostaje zauvek zabeleženo.

Na strani ekrana, primetni su status bar i dve punch-hole, selfi kamere. Pretpostavlja se da su ivice zaobljene, pošto je maska koja prekriva telefon zakrivljenih uglova. Na drugoj fotografiji, poleđinske kamere su prekrivene maskom, ali u dva reda, pa se takođe pretpostavlja da će telefon imati više od četiri kamere.

Ako se osvrnemo na rendere Evana Blassa, stručnjaka za tehnologiju, Huawei P40 Pro nastupa u mint zelenom izdanju. U slučaju fotografije koju je postavio Evan Blass na Twitteru, jasno se vidi da je uređaj zaobljen po ivicama. Pet kamera je smešteno na pozadini, obuhvatajući i periskopsku kamera (oivičena pravougaonikom), koja daje 10x optički zum.

Telefon će pokretati Kirin 990 SoC sa 5G podrškom. Naglašena je ekstremno izdržljiva baterija i ultrabrzo punjenje. EMUI 10, novi korisnički interfejs, osigurava dosta bolje performanse.

Trenutno najbitnija informacije je da će se P40 Pro lansirati 26. marta, nakon najvećeg događaja mobilne industrije (Mobile World Congress), koji će se održati krajem februara u Barseloni.