Serije pametnih telefona često menjaju brojne oznake, budući da tehnologija galopira bez prestanka. Iz ugla korisnika dolazi do brzog zasićenja uređajem i njegovim specifikacijama. Tada on traži bolju kameru, mrežu, savršeniji paket.

Marketing mobilne industrije kreće just-in-time, sve u korist da se na vreme upoznamo sa telefonima budućnosti, jer ono što je patentovano pre godinu dana – to je za tehnološke kriterijume današnjice prevaziđeno.

Samsung Galaxy S11

Prethodna Galaxy S10 linija izašla je u martu, upoznala nas je sa trostrukim kamerama, bežičnim punjenjem i odličnim night mode fotografijama.

Od Samsunga se očekuje novi set telefona – S11, kompatibilnih sa 5G mrežom, enormnih kamera koje broje do 108 MP.

iPhone SE 2

Kupertinski gigant se vraća na proizvodnju telefona manjih formata. Najavljena cena iznosiće 399$, gotovo pristupačna svačijem budžetu, ako se uzme u obzir proporcionalnost iste sa kvalitetom. Apple je nagovestio iPhone SE 2 izlazak na tržište u prvom kvartalu 2020.

iPhone 12

Nadamo se da će iPhone 12 serija izazvati promenu mreže, ako uzmemo kao istinito Appleovo obaveštenje da je ovo inicijalna serija u konekciji sa 5G mrežom. Tech portali nagoveštavaju i modifikacije u dizajnu, sa posebnim isticanjem Y-OCTA tehnologije.

Google Pixel 4a

Googleovi telefoni jedni su od najboljih iz Android operativnih sistema. Pixel 4a prevazići će flagship prethodnika Pixel 4, uvođenjem punch-hole kamere i još jedne na poleđini. Ulaz za slušalice je 3,5 mm, a biće prisutan i senzor otiska prsta.

Huawei P40 Pro

U pogledu kvaliteta kamere, Huawei nema konkurenciju. P30 Pro doslovno ima neverovatnu Leica kameru sa 5x optičkim zumom. Huawei je stvorio novi izazov u svetu fotografije, zadajući sebi veliki zadatak u budućnosti. Od P40 Pro se zahteva još više – povećanje optičkog zuma i naprednija kamera.

Samsung Galaxy Fold 2

Glasine govore u prilog dvostrukih ekrana, 6.7-inčnom koji se preklapa po vertikali i drugom od 1-inča. Nezaobilazno je poboljšanje kamere, stoga će Fold 2 možda karakterisati 108MP sa 5x optičkim zumom. Sudeći po recenzijama korisnika Fold 1 uređaja, Samsung bi trebalo da poradi na smanjenju cene i izdržljivijoj bateriji.

Motorola Razr 2020

Tekuća godina je definitivno u znaku Motorole. Fer cene i tradicionalan kvalitet, doneli su uspeh sklopivih telefona. Za razliku of Galaxy Fold 1, Motorala je pobrojala zadovoljne korisnike koji sa nestrpljenjem iščekuju premium Razr 2020 u 5G mreži.

TCL

Na osnovu procurelih fotografija na internetu, po svojoj širini, TCL telefon savitljivog ekrana dosta podseća na tablet. TCL garantuje povoljne cene, ne toliko atraktivan dizajn, ali suštinski telefon ispunjava tehničke uslove onog što se danas naziva “foldable”.