Sigurni smo da u svom cipelarniku imate neke bele patike koje su toliko prljave da ste prestali da ih nosite. Bele patike su sa razlogom omiljene kod velikog broja ljudi, jer se sjajno uklapaju sa svim modnim kombinacijama, ali njihova jedina mana jeste ta što se neverovatno brzo prljaju. Zato smo mi odlučili da vam pokažemo kako da sa lakoćom očistite bele patike i da im vratite stari sjaj.

Južin Tong pokazao nam je sjajne trikove i metode uz pomoć kojih ćete brzo i efektivno očistiti vaše patike.

Prvo što treba da uradite jeste da skinete prvi sloj prljavštine i ostatke blata, jer se oni najlakše skidaju. Za to možete korstiti običnu mokru krpu i ne morate biti nešto preterano detaljni. Samo se potrudite da skinete sve veće delove skorele prljavštine.

Sledeća stvar koju morate da uradite jeste da izvučete fleke koje su se uvukle u tkaninu i gumu. Za to vam je potrebno sredstvo za pranje patika, pa ga zato potražite u bilo kojoj prodavnici patika. Takvo sredstvo će vam najbolje pomoći da patikama vratite stari sjaj.

U lavor sa vodom razmutite sredstvo za čišćenje i uzimite četke za ribanje. Uz pomoć njih dobro oribajte vaše patike i ravnomerno trljajte. Pređite gumene delove, jer se oni najteže čiste. Koristite i stare četkice za zube kako bi očistili neke delove patika, koje obična četka ne može. Patike sušite sa suvom i čistom krpom. Ponovite postupak ako su patike još uvek zaprljane. Za bele gumene delove, možete koristiti izbeljivače koje ćete naneti na krpu ili četku. Oni će povratiti staru belinu vaših patika.

Pertle možete oprati, ali mi vam savetujemo da kupite nove, jer su jeftine. Nove, čiste pertle, povratiće sjajan izgled vašim patikama.

Sledeći korak je da zaštitite patike. Kupite proizvode koji će izolovati vaše patike od spoljašnjih uticaja. Sprejevi protiv vode i prljavštine su prava stvar. Naprskate patike i voda, blato i ostale stvari koje vas običnoprljaju, biće na sigurnoj udaljenosti.