Nakon što su o potpunom fijasku Fyre festivala snimljena 2 dokumentarca, glavni organizator Billy McFarland služi šestogodišnju kaznu u njujorškom zatvoru, a sudski sporovi se i dalje vode.

Poslednje novosti oko slučaja su da je Kendall Jenner pristala da plati odštetu od 90,000 američkih dolara zbog Instagram posta u kojem je dala naslutiti da će na festivalu nastupiti Kanye West i da će se event, u svom svojem ekstravagantnom luksuzu, zaista i održati. Time je navela stotine i stotine followera da kupe karte, a budući da post za koji je primila honorar od 275,000 dolara nije označila kao plaćenu promociju, deo krivice snosi i ona. Osim Kendall, festival su promovisale i Emily Ratajkowski, Bella Hadid i Hailey Bieber ali o njihovim slučajevima još nemamo novih informacija.

Za slučaj da ste zaboravili o čemu je reč, 2017. godine je na Bahamima trebalo da se održi jedan od “najglamuroznijih“ festivala ikada, i to u organizaciji poznatog repera Ja Rulea i spomenutog McFarlanda. Festival se na kraju nije održao, a zbunjeni posetitelji koji su iskeširali ogromne svote umesto privatnih jetova dobili su komercijalne letove, umesto luksuznih smeštaja od 5 zvezdica šatore s vodom natopljenim dušecima, i umesto privatnog chefa one tužne sendviče čije su fotografije obišle celi svet. Sve je, kao što znate, na kraju završilo u suzama, tučnjavama i tužbama.

Fyre Festival danas je simbol “scammerske” kulture i smatra se jednom od najvećih prevara veka, što, ako je verovati stranim izvorima, ne sprečava McFarlanda da iza rešetaka planira održavanje drugog izdanja neslavnog festivala.