Kim Kardashian izdala je saopštenje koje se tiče mentalnog zdravlja njenog supruga Kanye Westa, nakon niza vrlo problematičnih tvitova i prvog mitinga u sklopu njegove predsedničke kampanje, koji je održan tokom vikenda. Kim se jutros oglasila na Instagramu kako bi prvi put ikad javno raspravljala o bipolarnom poremećaju svog supruga.

Kim je pismo započela osvrtom na koji način duševne bolesti utiču na članove porodice. „Svako ko ima ovu bolest ili ima voljenu osobu u svom životu koja je bolesna, zna koliko je neverovatno komplikovano i bolno razumeti“, navodi se u saopštenju. Zatim se osvrnula na to koliko je porodica u suštini nemoćna ukoliko pojedinac to ne prihvata.

„Razumem da je Kanye podložan kritici jer je javna ličnost i njegovo delovanje ponekad može izazvati snažna mišljenja i emocije“, nastavila je. „On je sjajna, ali komplikovana osoba koja uprkos pritiscima koje trpi kao umetnik i kao crnac, koji je doživeo bolan gubitak svoje majke i mora da se nosi sa pritiskom i izolacijom koja povećava njegov bipolarni poremećaj. Oni koji su bliski sa Kanyeom poznaju njegovo srce i razumeju njegove reči, ali koje se neki put ne poklapaju sa njegovim namerama.“

Nakon mitinga, Kanye je krenuo da izbacuje vrlo čudne tvitove izjavljujući da su njegova supruga i svekrva Kris Jenner pokušali da ga zatvore zbog njegovog ponašanja. Kim, međutim, poziva na saosećanje i razumevanje u svetlu postupaka svog supruga.

Život sa bipolarnim poremećajem ne umanjuje ili uništava njegove snove i njegove kreativne ideje, bez obzira koliko veliki ili neshvatljivi mogu da se čine nekima. To je deo njegovog genija i kao što smo svi videli, mnogi njegovi snovi su se ostvarili.“

„Mi kao društvo razgovaramo po pitanju mentalnog zdravlja u celini, ali bismo trebali i pomoći pojedincima koji žive sa njim u periodima kada im je pomoć najpotrebnija. Ljubazno tražim da nam mediji i javnost daju saosećanje i empatiju koja nam je potrebna da bismo ovo mogli prevazići. Hvala svima koji su izrazili zabrinutost za Kanyeovo zdravlje i vaše razumevanje “ zaključuje se u saopštenju koje je Kim postavila na Instagram.