Uvođenje treninga u svakodnevicu jedna je od onih odluka za koju treba što pre da se odlučite jer ćete se osećaćati mnogo bolje, energičnije i zadovoljnije.

Kako se nalazimo u situaciji gde globalna pandemija korona virusa i dalje traje, svi već dobro znamo da je najbezbednije izbegavati zatvorene prostore i trenirati napolju.

Pored činjenice da se trčanje odvija na svežem vazduhu, jedna od glavnih prednosti ovakvog treninga jeste što ga možete prilagoditi trenutnoj fizičkoj spremnosti, a istovremeno videti brzo veliki i značajan napredak. Trčanjem ćete dovesti telo u formu, izgubiti neželjene kilograme koje ste nabacili tokom karantina, ali i osnažiti imunitet i pripremiti telo da se lakše izbori sa svakim izazovom.

Pored dobre volje i motivacije, za trčanje je važno imati i kvalitetnu opremu kako biste izbegli povrede i iskoristili svoj maksimum tokom treninga.

Nike Pegasus linija patika postoji preko tri decenije i stekla je reputaciju “univerzalnih patika za trčanje”. Pegasus model je evoluirao svih ovih godina i svaka linija bila je po nečemu bolja od prethodne. Ono što izdvaja nove Nike Pegasus 37 patike za trčanje od ostalih modela jeste sam oblik, kvalitet i udobnost koja je naročito važna za istrčavanje dugačkih distanci. Prednji deo patike sačinjen je od Zoom Air tehnologije koja omogućava trkaču bolje odbijanje o površinu i poletnost. Gornji deo patike napravljen je od prozračnog, rupičastog materijala koji pušta stopalo da diše i smanjuje znojenje. Još jedna od inovacija u odnosu na prethodni Pegasus model jeste i unapređena pena u među-đonu, koja je konsturisana od lakšeg i dugotrajnijeg materijala.

Među prvima kod nas, ovaj model isprobao je i Mihail Dudaš, poznati srpski atletičar i profesionalni trkač. Kao iskusni atletičar u desetoboju i sedmoboju, Mihailu je trčanje sastavni deo treninga i ključno je u svim pripremama kako tokom takmičarske sezone tako i van nje.

Kako sam kaže, trčanje mu pomaže da stekne volju i snagu, a uz nove Nike Pegasus 37 patike za trčanje ima osećaj da “može da poleti”.

Da trčanje nije samo bitno tokom spremanja za atletska takmičenja, Mihail nam objašnjava dok priča o svom running klubu – NS Runners, koji okuplja entuzijaste i ljubitelje trčanja u Novom Sadu.

“Želeli smo da motivišemo ljude da izađu iz svojih ustaljenih rutina i da upoznaju svoj grad iz jednog malo drugačijeg ugla.
Mi smo tu da im pružimo podršku i stručni savet kako da pravilno trče i razvijaju svoju kondiciju i fizičku spremnost, a na njima je samo da izdvoje vreme i dobru volju da nekoliko dana nedeljno ne provedu uz tv ili na kauču, već da urade nešto dobro za svoj organizam”.

Za sve koji žele da krenu da se bave trčanjem ili žele da unaprede način na koji prate i mere svoje trkačke treninge NRC – Nike Run Club aplikacija predstavlja idealnog partnera.

Ulogujte se u aplikaciju i pratite glavne parametre tokom trčanja kao sto su ruta, distanca, vreme i prosecno vreme po kilometru. Uporedite svoja vremena i budite bolji iz treninga u trening.

U samoj aplikaciji možete birati između unapred pripremljenih treninga iskusnih Nike trenera i stručnjaka. Odaberite plan prema vašem nivou spremnosti i radite na različitim rutinama tokom nedelje. Vežbajte kratke sprintove, duze distance ili završite nedelju sa cool down run-om.

Aplikacija je dostupna za sve iOS i Android korisnike ovde.