Kada vam filmovi, serije i knjige dosade, zašto ne biste period kućne izolacije iskoristili da testirate znanje jezika ili pak počnete sa učenjem jednog više?

Aplikacije koje imaju razvijene platforme za učenje stranih jezika uglavnom nude besplatan sadržaj. One neće učiniti da u potpunosti ovladate jezikom ali će vam pružiti smernice koje su od krucijalnog značaja za razvijanje vaše jezičke kulture.

Duolingo

Studije su pokazale da je 34-časovno učenje jezika putem Duolingo aplikacije ekvivalentno jednom jezičkom kursu. Duolingo je baziran na besplatnim platformama za merenje postignutog učinka. Nove reči i fraze se relativno brzo usvajaju, budući da aplikacija zajedno sa vama obnavlja prethodne lekcije.

Drops

U svojoj ponudi, Drops ima čak 36 svetskih jezika. Vežbe na Dropsu traju svega pet minuta. Na zabavan, kreativan način i kroz mnemonički pristup povezivanja reči sa slikama na ekranu, Drops spaja vizuelni efekat sa jezikom. Putem vežbi asocijacija, cilj je da se kapacitet vaše memorije s vremenom poveća.

Memrise

Posebno pogodna aplikacija za razvijanje jezičkog sluha. Iz tog razloga, Memrise dosta koriste studenti širom sveta. Kratki video sadržaji izvornih govornika, u kojima oni izgovaraju pojedinačne reči i fraze, na efikasan način simuliraju prirodu jezika, tako da se na vreme usvaja pravilan izgovor.

Tandem

Tandem je jedinstvena aplikacija, koja je pokrenula timski rad u elektronskom učenju. Korisnici se međusobno povezuju, prenoseći znanje jedni drugima. Prvi korak je da otvorite profil, navodeći koje jezike govorite na fluentnom nivou, a koje imate želju da naučite. Na taj način sistem vrši pretragu najboljeg sagovornika, koji kroz nezaboravno iskustvo ide step by step sa vama ka cilju uspešnog učenja stranog jezika.