Nosivi prečišćivač vazduha pod nazivom Air-ring, potpuno okružuje lice korisnica pročišćenim vazduhom predstavlja najnoviji visokotehnološki dugoročni odgovor na problem sa koronavirusom.

Ovakav tip maske dizajniran je tako da lice bude slobodno i nesputano, te da uši nemaju nikakvo opterećenje.

Kada se potencijalni patogeni i virusi približe maski, deaktiviraju se kada se vazduh izloži u ultraljubičastoj komori za sterilizaciju. Protok vazduha zatim struji kroz par izrazito protočnih vazdušnih kanala, zaštićenih slojem filtera od ugljenika. Izlazne mlaznice na vrhovima ugrađenih vazdušnih kanala precizno su projektovane, tako da difuziraju protok vazduha. Samim tim i obezbede lice korisnika neophodnom zapreminom pročišćenog vazduha za sigurno disanje.

Idealna zamena, zar ne? Ova maska ne stvara opterećenje ušima, i što je još važnije – dišemo još bolje uz nju. Što nije samo odlično rešenje za problem koronavirusa, nego i ostalih virusa, kao i zagađenja vazduha.

Sastoji se od para dva polukružna prstena, donjeg nosećeg polukruga koji lagano obuhvata vrat i ramena i gornjeg prstena koji prati dva luka oko lica korisnika i on ispušta taj pročišćeni vazduh. Air-Ring osigurava protok pročišćenog vazduha i to kroz, kako je tehnološki dizajner opisuju, tihu moćnu vazdušnu turbinu. Vazduh se prečišćava filtriranjem štetnih čestica i virusa pomoću najsavremenijeg zamenljivog N95 HEPA filtera.

Zaštita se može postići raznim maskama za lice i „ekranima” povezanim magnetnim konektorima. Za potreban nivo zaštite, korisnik može da bira između standardnih providnih maski, „ekrana” preko celog lica ili čak zapečaćenih respiratora.

Još uvek nije objavljena cena Air-Ring maske, ali zakazana je kampanja za njeno finansiranje.

„Razvoj Air-Ring-a priprema se za fabričku proizvodnju, a rane serije će biti dostupne za Air-Ring-ovu kampanju za investiranje u naš proizvod“, objašnjavaju iz kompanije.

Mnogi tehnološki inženjeri bacili su se na posao kada je u pitanju osmišljavanje najnaprednijeg rešenja za problem današnjice, ali ovakav dizajn koji predstavlja najmanje opterećenje za naše lice, svakako je bez premca!