Casa Azul u Meksiko Sitiju sadrži preko 300 komada umetničkih stvari, uključujući njene tradicionalne meksičke haljine i protetsku nogu.

Posetioci muzeja Frida Kahlo u Meksiko Sitiju sada mogu preskočiti red za muzej tako što će priuštiti virtuelni obilazak Fridine kuće i bašte. Vila, poznata kao Casa Azul (Plava kuća), je mesto gde je Kahlo provela većinu svog života, i sadrži neka od njenih najvažnijih dela, uključujući “Long Live Life”, “Frida and the Caesarian Operation”, i “Portrait of my Father”, između ostalih.

Kuća uključuje originalni nameštaj iz vremena kad je tamo živela, kao i lični imetak, meksičku narodnu umetnost i dela njenog supruga Diega Rivere. Virtuelna izložba pod nazivom Appearances Can Be Deceiving sadrži preko 300 komada Fridinih stvari, uključujući njenu odmah prepoznatljivu odeću: tradicionalnu meksičku haljinu, zamršeno vezene bluze i suknje jarkih boja. Umetničina protetska noga, koju je ona uradila nakon amputacije desne noge 1953. godine, može se naći u njenoj spavaćoj sobi.

Vrhunac je Fridina svetla žuta kuhinja i sto, gde će ona i Rivera provoditi vreme s komunističkim revolucionarom Lavom Trockim, koji je živeo u susedstvu, i sa kojim je Frida imala kraću vezu. U susednoj sobi je njen atelje, koji je ispunjen bojama i slikama.