U saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i organizacijom Global Citizen, Lady Gaga organizuje online koncert, s ciljem da svi na svetu osete zajedništvo, da pobedimo strah i dobijemo nadu u bolje sutra. Koncert će se održati za četiri dana, 18. aprila. Iako ćemo na live koncerte čini se morati da pričekamo izvesno vreme zbog trenutne situacije, u izvedbama ovih muzičara moći ćemo da uživamo iz svog doma.

Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong iz Green Daya, samo su neke od potvrđenih imena. Gledaćemo i Burna Boya, Chrisa Martina, Davida Beckhama, Eddieja Veddera, Eltona Johna, FINNEAS. Uključuju se i Idris i Sabrina Elba, J Balvin, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Lizzo, Maluma. Popisu se priključuju i Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan, Stevie Wonder. Prenos će voditi Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert.

U izjavi koju je dala za medije Gaga je pozvala sve ljude da uživaju u muzici i ne uplaćuju novac, jer je dosad preko donora prikupila 35 miliona dolara. Pritom je poslala podršku svim medicinskim radnicima širom sveta. Iako fizički ne možemo biti zajedno, učinimo to online, poručila je pevačica. Koncert će biti streamovan na Facebooku, Instagramu, YouTubeu i mnogim drugim platformama.