Po prvi put u Beogradu od 27. maja do 2. juna održaće se LBL (Light Based Lifeforms) Belgrade festival u klubu NeverLand, u ulici Vojvode Mišića 49. Beograđanima se sprema do sada neviđeno iskustvo u svetu konceptualne umetnosti, a poseban akcenat stavljen je na kvalitet muzičkog programa.

Multikonceptualni festival ima za cilj da Beograđanima prikaže moć i pozitivan uticaj savremene tehnologije, koja je svuda oko nas. Kako bi predočili svemogućnost tehnologije, umetnici će spojiti više umetnosti, na poljima digitalne i street, urbane umetnosti, muzike i drugih vidova postmoderne. Sintezom različitih umetnosti, Beograd će osvanuti na jedan potpuno drugačiji način.

„Na više lokacija u Beogradu pomoću 3D maping tehnologije učinićemo da naš grad za trenutak dobije multidimenzionalni karakter“, navode organizatori festivala.

Na LBL festivalu svakog dana u vremenskom intervalu od 12-18h imaćete mogućnost da se priključite radionicama, iskažete svoju kreativnost kroz osmišljavanje grafita, 3D mapinga, murala i drugih vidova savremene umetnosti.

Od 18h vas očekuju top izvođači beogradske mejnstrim scene. Hornsman Coyot, Yan Dusk, Hunting souls, Round the corner sextet, KEZZ Tamara, KKN (Kanda, Kodža i Nebojša), KIKI bend i Psihobilje spremaju muzičku ekstazu za sve posetioce. Detaljnije informacije o muzičkom programu pogledajte na: https://www.facebook.com/events/852729941743442/.

Rodrigo Guzman Cazares, autor brojnih svetskih instalacija, predstaviće svoj 3D maping performans beogradskoj publici na mestu stare Železničke stanice. Performans je planiran 2. juna, na dan zatvaranja LBL festivala.

Prisustvo radionicama je besplatno, dok cena ulaznice za muzički program iznosi 300 RSD.