Dok se Samsung, Motorola i Huawei utrkuju čiji će smartphone savitljivi ekran bolje proći na tržištu, Lenovo je izumeo prvi savitljivi PC vrhunske tehnologije.

Kineski proizvođač računarske tehnologije, predočio je medijima na Accelerate konferenciji u Las Vegasu, prototip savitljivog računara, koji će ući u Lenovo ThinkPad 1 liniju. Kinezi su u Las Vegasu posebno istakli da jedinstveni laptop savitljivog ekrana nije nikakva vrsta telefona, tableta ili sličnih alternativa. Računar će biti ojačan Intelovim procesorima sa Windows operativnim sistemom i sadržaće OLED 2K polymer ekran od 13.3 inča.

Ovaj laptop klasifikovaće se kao svojevrsni uređaj bez fizičke tastature. Očekuje se da će Lenovo savitljivi PC, čija je realizacija planirana za 2020. godinu, promeniti eru laptopova. Tastaturu ćete birati po želji, shodno tome da li želite da koristite uređaj kao clamshell laptop ili pak tablet sa Bluetooth tastaturom.

Kompanija Lenovo otvoreno ne želi da otkriva detaljnije specifikacije planiranog laptopa, zbog mogućnosti kopiranja od strane konkurenata. Preostaje nam da se nadamo da će se čekanje isplatiti.