Minecraft je otvorio svoju beta verziju prošlog meseca za sve iOS uređaje. Putem franšize, Microsoft i Minecraft napravili su jedinstvenu AR verziju ekspanzivne Minecraft Earth igrice za Android uređaje. Da biste uživali u Minecraft Earth iskustvu, potrebno je da posedujete operativni sistem verzije 7.0 i više. Od kapaciteta korisničkog Androida zavisi u kojoj meri će Minecraft podržati AR efekte.

Minecraft Earth je zasnovan na AR tehnologiji, veoma sličnoj megapopularnoj igrici – Pokémon Go. Microsoft je uložio mesece napornog rada kako bi unapredio Minecraft. Ubacivanjem AR tehnologije, korisnici doživljavaju gradnju kockastih blokova u realnom svetu. Zaljubljenicima u Minecraft omogućeno je da popularnu mobilnu igricu podele sa svojim prijateljima, a kvalitet vaše Android kamere igra ključnu ulogu u doživljavanju “proširene stvarnosti”.

Ako ste zainteresovani za Android verziju, prijavu možete izvšiti klikom na: Minecraft Earth beta. Prijavljivanje traje u ograničenom vremenskom periodu.