Senzacionalna avanturistička video-igrica Minecraft očekuje se kao filmsko ostvarenje 4. marta 2022. godine. Od svog prvog pojavljivanja 2009. godine, Minecraft je prevazišao okvire PC igrice i dospeo na vrh internacionalne potražnje. Danas je Minecraft dostupan na svakoj igračkoj konzoli, Android-u, iOS uređaju. Minecraft motive nalazimo i na svakodnevnim aksesoarima, poput rančeva, pidžama, plišanih igračaka i olovaka.

Posle mnogobrojnih uspeha, čak i na Netflix-u u ograničenim verzijama, Minecraft se priprema za premijerno filmsko prikazivanje u Sjedinjenim Američkim Državama. Zvanični Minecraft blog, oglasio se sa radnjom očekivanog filma. Naime, film će pratiti tinejdžersko odrastranje mlade devojke, koju remeti način života neprijatnih avanturista. Radnja je fokusirana na očuvanju lepote, spasavanju blokovskog Overworld-a od zluradog i destruktivnog Ender Dragon-a.

Vu Bui, operativni direktor u Microsoft-u i osnivač Minecraft studija Mojang, potpisao je filmski projekat kao jedan od njegovih producenata.

Napišite nam u komentarima da li ste fan igrice Minecraft.