Motorola je doživela preporod sa savitljivim Razr telefonom, koji je otkriven u novembru. Tek promovisan model izazvao je velike impresije kod potrošača, što je američku korporaciju podstaklo da nastavi sa tehnološkim dostignućima. Na jučerašnjem Qualcomm Snapdragon Tech samitu, Motorola je široj javnosti oglasila povratak premium telefona 5G mreže, unapređene kamere, Snapdragon 865 i 765 procesora. Naglasak na korišćenju vrhunske tehnologije, čini se će Motorolu vratiti u trending tokom predstojeće godine.

Akvizicija sa korporacijom Lenovo, dovela je Motorolu u zonu profitabilnosti nakon decenije borbe za povratak na tržište. Portfolio srednjebudžetnih mobilnih uređaja plasiran u 2019. izazvao je znatan rast profita. Danas telefoni marke Motorola retko prelaze cifru od 500$. Međutim, posredstvom pouzdanih izvora, saznajemo da je plan za 2020. postavljanje viših ciljeva.

Mreža 5G ne ide uz jeftine telefone. Samsungov Galaxy A90 5G dostigao je cenu od 800$, stoga je pouzdano da će high-end Motorola telefoni početi sa cenom od 800$, ako ne i višom.

U eri 5G uređaja i sklopivog dizajna, osvajanjem velikih tržišta SAD-a, Velike Britanije, Brazila i Meksika, multinacionalni brend je uspeo da se konačno fokusira na telefone flagship klase.

Motorola lineup biće predstavljen krajem februara 2020. na Mobile World Congressu.