Nakon nekoliko odlaganja, Disney je objavio da će Mulan preskočiti američku bioskopsku premijeru i umesto toga će biti premijerno emitovan na Disney+ u septembru. Mulan će biti dostupan pretplatnicima Disney+ servisa za dodatnu cenu pretplate od 29,99 dolara, dok će se film u nekom trenutku prikazivati u biskopima na teritorijima gde Disney+ servis još uvek nije dostupan.

Ovaj entertainment gigant okreće se svom striming servisu u vreme kada su njegovi tematski parkovi, krstarenja, bioskopi i maloprodajne kuće teško pogođene pandemijom COVID-19, a puštanje Mulan na striming servis bi možda nateralo više kupaca da se prijave. Disney se nada da će na ovaj način da povrate uložen novac koji su uložili u snimanje. Budžet filma je bio oko 200 miliona dolara, dok je za promociju za globalno tržište uloženo još nekoliko miliona dolara.

Mulan je svoju prvobitnu premijeru trebalo da ima u novembru 2018. godine, ali je odložena za mart 2020. Usled globalne pandemije premijera je pomerena ponovo za 24. jul. Na kraju je odlučeno da Mulan premijerno prikažu 4. septembra na Disney+.