Budući da sada, usled pandemije korona virusa, češće ostajete kod kuće, verovatno se pitate da li je bezbedno naručivati dostavu hrane ili namirnica. Odgovor je DA.

Mnogi servisi za dostavu hrane prešli su na beskontaktne isporuke kako bi umanjili mogućnost širenja virusa. Kupci mogu da prilikom naručivanja odaberu da li žele da vozača koji dostavlja sretnu na ulaznim vratima, na trotoaru ili ne žele nikakav kontakt, već da im hrana bude ostavljena pred vratima.

Kad god naručujete namirnice putem interneta, trebalo bi da vidite prazno polje pod nazivom „uputstva za dostavu“. U ovom polju možete tražiti od vozača da ostavi hranu pred vratima ili možete poslati fotografiju gde hranu treba ostaviti. Kupci često mogu i direktno da kontaktiraju svog vozača preko aplikacije radi dogovora o isporuci, čim vozač prihvati porudžbinu.

1. Donesi

Ova online platforma već godinama olakšava svakodnevicu ljudima koji nemaju vremena za kuvanje. Bilo da ste raspoloženi za tradicionalna domaća jela, neodoljive ukuse italijanske kuhinje, vrhunski suši ili mekičke specijalitete – do najboljih ponuda vodi svega nekoliko klikova, a hrana stiže na vašu adresu brzo i lako.

2. Wolt

Posebno je zanimljivo što putem ove aplikacije korisnici u svakom trenutku mogu da saznaju lokaciju svoje porudžbine, da li je i za koliko će biti spremna, kao i tačno vreme za koje stiže. Osim toga, postoji i opcija za zakazivanje porudžbine unapred, koja daje mogućnost da se nakon izbora restorana i hrane, zakaže tačno vreme i mesto za dostavu, bilo da pričamo o sutradašnjem danu ili sledećoj nedelji. Ovo je odlična opcija za planiranje, posebno ako vodite računa o ishrani.

3. Maxi Online

Kako je zbog globalne pandemije korona virusa uvedeno vanredno stanje i zabrana kretanja nakon 17h, redovi u prodavnicama postaju sve veći a kupovina u radnjama se pretvara u agoniju. Za sve ljubitelje online kupovine, Maxi online vam predstavlja Maxi shop mobilnu aplikaciju koja vam omogućava da kupujete online gde god da se nalazite. U Maxi online shopu možete pronaći iste artikle kao u radnjama po potpuno istoj ceni. Isporuka je besplatna za porudžbine preko 3000rsd, a namirnice plaćate po uzeću kešom ili karticom.

4. Glovo

Ovo je multifunkcionalna aplikacija koja korisnicima omogućava naručivanje i dostavu bilo čega, od hrane i namirnica, poklona, cveća pa do farmaceutskih proizvoda i dokumenata unutar zone odabranog grada. Aplikacija vam omogućava pristup različitim kategorijama – najboljim restoranima, supermarketima, prodavnicama, apotekama, iz kojih možete naručiti sve što vam je potrebno. Pored navedenih postoje i kategorije – kurirska dostava i “bilo šta” preko koje korisnici mogu poručiti skoro sve što požele, sa prosečnim vremenom isporuke ispod 35 minuta.

5. Moja pijaca

Ovaj online servis nudi bogat asortiman voća, povrća i proizvoda iz domaće proizvodnje. Sve što je potrebno jeste da napravite nalog i istavite u virtuelnu korpu proizvode koje želite da vam budu dostavljeni.