Kinesku kompaniju mobilne tehnologije pod imenom OnePLus prati veliki uspon. Iako mala u odnosu na Huawei i Xiaomi, uspela je da razvije Concept One smartfon u partnerstvu sa automobilskim magom McLarenom. CES 2020 je u toku, sjajni smartfon je dočekao svojih pet minuta. A gde se krije magična kamera?

McLaren 720 vredan astronomskih 300.000 dolara dobio je mobilnog naslednika. Concept One prekriven je premium kožom, pozlaćen 24-karatnim zlatom po ivicama i zaista je perfektna kombinacija tehnologije i umetnosti. Crno staklo zamaskiralo je poleđinske kamere. Kada ne koristite kameru, površina stakla je neprozirna, kada pokrenete kameru, brzinom superautomobila za samo 0,7 sekundi, ona postaje transparentna.

Concept One startovao je sa elektrohromatskim staklima, koji pružaju do sada neviđenu potporu kamerama, zasnovanu na organskim česticama, dajući pritom telefonu elegantnu i prozirnu estetiku. Zahvaljujući implementaciji elektrohromatskog stakla, pojavljuje se ND (neutral-density) filter za pravljenje bistrih fotografija u trenutku kada je predmet slikanja izložen veoma jakoj svetlosti. Filter automatski odstranjuje nepotrebne efekte, a vi zauzvrat dobijate filmske fotografije.

Telefon je u pripremi i čeka ga evaluacija. OnePlus se nije izjašnjavao o skorijoj prodaji impresivnog telefona.

Možemo zaključiti da je OnePlus Concept One uveličao ovogodišnji CES, a šta vi kažete?