VR naočare su tehnološka komponenta budućnosti. Međutim, većina takvih naočara prekriva čitavu gornju polovinu lica, činjenično – previše su glomazne. Ovogodišnji CES je dobro došao mnogim tech brendovima da izađu iz zone komfora. Panasonic je iskoristio priliku da probudi VR tržište, napravivši prve naočare koje podržavaju HDR, lagane su i praktične, baš kao one što nosimo na plaži.

Panasonic smatra da su Oculus i Vive headsetovi apstraktni za korisničku upotrebu. Razvijajući moderan proizvod, japanska kompanija je imala tendeciju da on podseća na steampunk fazon. Na prvi pogled, dizajn je zaista anatomski.

Dodatak za podršku HDR-u vidno pojačava kvalitet slike, reprodukujući jači spektar boja i dinamičniji kontrast. Pored HDR-a, brend je u kooperaciji sa Kopin Corporation minimalizovao OLED ekrane, primenjive kod high-end televizora, na veličinu okvira za naočare. OLED tehnologija briše vidljivost piksela, a tada se pred vašim očima pojavljuje čista i realna slika. Ne treba zaboraviti ni Technics drajvere ugrađene u slušalice za kompletan audio doživljaj.

Inovativne naočare će preliminarno poslužiti kao referenca. Moguće je da odu u komercijalne svrhe i za potrebe Letnjih olimpijskih igara u Japanu.