Njujork, Pariz, London, Tokio i Šangaj diktiraju svetske trendove. Prekretnica su velikih kulturoloških dešavanja, a njihovi stanovnici bez premca snose zasluge za uspon metropola. U iščekivanju 30. rođendana, Air Max 90 upravo se obraća ljudima iz različitih društvenih miljea bez kojih modni centri ne bi postojali.

Za najhrabrije. Par posvećen Njujorku govori o spretnim vatrogascima. Fluorescentni Swoosh oponaša uniforme, dok se simbolika broja 90 na levoj peti vezuje za zaštitne šlemove.

Zanimljiva opaska “Baked Fresh Daily” pozicionirana je na ulošku. Zapravo, ona je sasvim dovoljno rekla o belom modelu, koji odaje počast pariskim pekarima.

London ili metaforički Stari dim inspirisao je 90 liniju da dočara sve poštare grada. Lik Billa Bowermana, suosnivača Nike kompanije, u formatu poštanske marke stoji na jeziku.

Vredni građevinski radnici Tokija dobili su svoje Nike patike. Mali krst na žutoj osnovi preuzet je iz znakova građevinarstva.

Šangajske patike šalju recept na jeziku, posvećene su dostavljačima hrane. Ocenjeni sa pet zlatnih zvezdica, oni pružaju izvanrednu uslugu.

I da se niste uklopili sa gradom ili zanimanjem, za zadovoljstvo je potrebno da vam se patike dopadaju.

Nike Air Max 90 “City Pack” izlaze 30. januara na nike.com.