Maharishi, briljantan britanski streetwear brend, osnovan je 1994. godine. U julu ove godine, proslavio je 25 godina svog postojanja. Brend je internacionalno poznat po korišćenju prirodnih, recikliranih materijala i pronalaženju kreativnosti u tradicionalnoj japanskoj nošnji. Slaveći polovinu pete decenije, brend je otvorio svoju flagship, internacionalnu radnju u predgrađu Trajbeka, Njujork.

Air Max 90 linija napravljena od kurkume i nara, možda zvuči jako čudno, ali za Nike brend to je još jedan korak ka dominaciji na tržištu. “Maha Olive” napravljene su od 100% prirodnog pamuka, uz dodatak organskih proizvoda za prirodno bojenje površina. Nar i kurkuma, upotrebljavani su vekovima za stvaranje umetničkih dela, a sada su svoju primenu našli u isticanju Nike ekološke kulture. Đon je napravljen od Nike Grind ekoloških materijala. Kompletan finiš daje brending – “maha” na jeziku i Swoosh na bočnoj strani.

Maslinastozelena boja se ubraja se u top pet boja za jesenje prilike, a pogoduje nošenju uz gotovo sve odevne kombinacije. Maharishi x Nike Air Max 90 “maha Olive” prodavaće se po ceni od 150$ od 22. avgusta u svim maharishi radnjama. Od 30. avgusta naći će se u online prodaji na maharishistore.com.