Nike je tokom 2018. godine pokrenuo prve radnje sa “live” konceptom u Los Anđelesu, sa željom da krajnjim kupcima pruži brže i prijatnije iskustvo prilikom kupovine. Stavljajući fokus na vezu između tehnologije i ljudi, ideja se sada proširila na Long Bič i Šibuju – Tokio.

U Nike maloprodajnom objektu veličine 4.000 kvadratnih metara, postavljeni su automati sa ugrađenom šoping aplikacijom. Na platformi za aplikaciju, kupci pomoću smartfona skeniraju kod i na taj način izvršavaju rezervaciju patika, pošto se one automatski zaključavaju u ormariću.

Na raskrsnici Šibuja, koju dnevno pređe ogroman broj turista u Japanu, nalaziće se nova Nike radnja. Kompanija je sklopila partnerstvo sa LINE aplikacijom, zaduženoj za pružanje usluge. Nike digitalna mašina biće instalirana unutar radnje i preko nje će se obavljati sve kupovne transakcije.

Prodavnica u Long Biču obraćaće pažnju na ženske kolekcije. Unutrašnji ambijent prilagođen je potrebama održavanja treninga ili događaja, zbog instalacije posebnog sneaker bara. Prodavnica je konstruisana kao “zelena” gradnja, da bi se maksimalno očuvalo okruženje.

Obe digitalne radnje svečano će biti otvorene danas.