Nastavak sezone NBA lige i povratak svetskih zvezda na teren oduševio je sve ljubitelje košarke. Međutim, ovaj događaj obeležen je i emotivnim videom brenda NIKE u okviru „You Can’t Stop Us“ kampanje, koji je privukao veliku pažnju javnosti. Istoimeni film slavi sport kao izvor inspiracije u ovim teškim vremenima i svojim jakim porukama pruža podršku svim sportistima koji su pogođeni globalnom pandemijom virusa korona.

Serija dinamičnih, arhivskih snimaka sportskih događaja preuzetih iz dijametralno različitih sportova spojeni su u jednu celinu, koja je svetu poslala snažnu poruku – jedino zajedno možemo da pronađemo izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo. U filmu možemo videti više od pedeset sportista različitog starosnog doba, porekla i demogarfije u više od dvadeset različitih sportova, a dotakao se i aktuelnih svetskih tema poput rase, jednakosti ali i „Black Lives Matter“ pokreta.

U videu „You Can’t Stop Us“ u glavnim ulogama našla su se neka od najpopularnijih imena iz sveta sporta, kao što su LeBron Džejms, Naomi Osaka, Kristiano Ronaldo, Janis Adetokumbo, Serena Viliams, Kolin Kepernik i Kilijan Mbabe, a spojem ovih vanserijskih sportista uveliko je naglašen i značaj zajedništva.

Pored toga, kampanju su podržale i naše brojne poznate ličnosti poput teniserke Olge Danilović, atletičara Mihaila Dudaša i Strahinje Jovančevića, krosfit trenera Vuka Vukašinovića, ali i repera Cobija, glumice Jelene Gavrilović i influenserke Dunje Jovanić.

NIKE kampanja „You Can’t Stop Us“ nastala je sa ciljem da svim sportistima, kako profesionalnim, rekreativcima ali i svima onima koji vežbaju iz svoje dnevne sobe širom planete, pruži podršku u pravljenju promena koje će svet napraviti boljim mestom, u vreme kada nam se to čini nemogućim.

Kako bi svi sportisti ostali u kondiciji i tokom vanredne situacije, NIKE je sportistima putem aplikacija za treniranje i videa za kućno vežbanje pružio sva potrebna sredstva za siguran trening tokom perioda svetske krize. Tokom maja, video pod nazivom „Never Too Far Down“, u kojem se svetski poznati košarkaš Lebron Džejms našao u ulozi naratora, preneo je jasnu poruku – sport nas uči da snagu pronađemo u sebi samima.