Intel je predstavio svoje nove mobilne procesore kroz upoznavanje sa laptopovima i tabletima 9-te generacije. Kompanija je u oktobru prošle godine prezentovala svoj prvi potrošački čip, koji doseže čak 5 GHz. Današnji patent govori u prilog nadogradnje za ubrzane funkcije laptopa.

Laptop sa brzinskim procesorom je flagship od neverovatnih 9980HK. Flagship procesor ovakvog kvaliteta i brzine, omogućava tzv. overkloking. Pomoću overkloking-a omogućeno je pojačavanje brzine do 5GHz u poređenju sa osnovnim, fabričkim klokom od 2.4 GHz. Intel navodi da novi laptop procesor može da obezbedi 18 procenata veći broj frejmova u sekundi u okviru PC igrica od flagship varijante 8950HK. Pored svih navedenih specifikacija, Wi-Fi 6, pod pretpostavkom da koristite kompatibilan ruter, dopustiće vam prenos podataka tri puta brži od 2×2 AC Wi-Fi, koji danas predstavlja normu.

Tokom godine se očekuje ugradnja procesora u superbrze Musclebooks laptopove. Očekivana cena kretaće se od 583$, što je za kvalitet Musclebooks procesora veoma povoljno.