U poslednjoj beta verziji, mobilna aplikacija WhatsApp uveliko radi na integrisanju novih animiranih stikera. Specifikacija je trenutno u procesu testiranje na Android, iOS uređajima, kao i Web aplikacijama.

Aplikacija je prvobitno naznačena na WhatsApp beta testeru, tzv. WABetaInfo, koji naglašava da su stikeri u procesu razvoja. S tim u vezi, gotovo je nemoguće da beta testeri još uvek pod svojom oštrom lupom preciziraju izgled stikera.

Stikeri dolaze u paketu sa ostalim WhatsApp animacijama. Trenutno ne možemo da dođemo do tačne informacije vezane za njihovu tehnološku realizaciju, ali od momenta integrisanja third-party stikera, moći ćete da ih koristite. Opcija „preview“ pre slanja zanimljivih animacija, biće takođe dostupna. Za sve koji nisu detaljnije upoznati sa animiranom stiker komunikacijom, važno je istaći da oni ne funkcionišu po principu GIF-ova. Stikeri su ambivalentnih mogućnosti, što znači da jednim slanjem ili aktivacijom, nastavljaju da „animiraju“ u skladu sa njihovom funkcijom.