Ako vas muči nesanica, postoji jedan lak metod koji vam može obezbediti miran i kvalitetan san, a to je pisanje dnevnika pred spavanje.

Kada to kažemo ne mislimo na beleženje vaših navika u spavanju, niti snova koje ste imali prethodne noći. Ovaj dnevnik bi trebalo da bude kao i svaki drugi, što znači da je poželjno da u njemu pišete kako se osećate, šta vas tišti, koji su vam planovi za blisku i dalju budućnost i sve drugo što vam je interesantno u tom trenutku.

Pisanje dnevnika pred spavanje je dobro iz više razloga. Kao prvo, ono vam omogućava da se na svojevrstan način oslobodite svih dnevnih briga, jer ćete sebe naterati da odvojite bitne od nebitnih frustracija. O prvima ćete pisati u dnevniku, što će vam pomoći da se fokusirate na pronalaženje rešenja za njihovo eliminisanje, dok ćete druge odmah zaboraviti. Kada to uradite, sigurno ćete manje nervozno leći u krevet.

U dnevniku ne morate samo pisati o svojim brigama, već i pozitivnim stranama svog života. Redovno beležite zbog čega ste zahvalni, šta i ko vas čini srećnim, ali i svoje ideje za poboljšanje vaše svakodnevice i dugoročnih izgleda u životu. Ovakvo vođenje dnevnika delovaće blagotvorno na vaše raspoloženje, što će vam povećati šanse za kvalitetan san.