Victoria’s Secret definitivno je raskrstio sa svojim „anđelima“. Poznati brend donjeg veša planira da se rebrendira i s tim ciljem je angažovao sedam uspešnih i inspirativnih žena za svoje ambasadore, uključujući i indijsku glumicu i preduzetnicu Prijanku Čopru Džonas i američku fudbalerku i aktivistkinju Megan Rapino.

Viktorijini anđeli su još od kraja ’90-ih bile glavne promoterke Victoria’s Secret donjeg veša. Žizel Bundšen, Tajra Benks i Hajdi Klum samo su neke od velikog broja manekenki koje su bile zaštitno lice brenda i redovno su učestvovale u kampanjama i revijama kompanije.

Martin Voters, novi direktor Victoria’s Secret-a, izjavio je u intervjuu za Njujork Tajms da anđeli jednostavno više nisu „društveno relevantni“. On smatra da kompanija treba da bude predvodnik u inicijativama za poboljšanje položaja žena u svetu i napusti svoju nekadašnju opsednutost isključivo seksepilom.

Imena novih ambasadorki brenda uliva poverenje da je brend Victoria’s Secret zaista okrenuo novi list. Na tom spisku se, osim gorepomenute dve dame, nalaze još i: kineska skijašica i model Ajlin Gu, američki plus-size model Paloma Elseser, brazilska trans manekenka Valentina Sampajo, engleska fotografkinja i televizijska voditeljka Amanda de Kadenet i australijska manekenka sudanskog porekla Adut Akeh.

Izvor: City Magazine