Haute couture kolekcija Pierpaola Picciolija za Valentino koja spaja modu i umetnost predstavljena u predivnoj Veneciji.

Plutajuća platforma u venecijanskom Arsenaleu bila je savršena scenografija za predstavljanje nove kolekcije modne kuće Valentino. Nadahnut umetnošću Serenissime, kreativni direktor Pierpaolo Piccioli sarađivao je sa 17 savremenih umetnika na realizaciji svoje vizije visoke mode za predstojeću sezonu, prevodeći boje, linije i rezove u same haljine.

Kao i u dosad viđenim haute couture kolekcijama, teksture i volumen ključni su elementi Valentino kreacija. Raskošne šešire s perjem, kakav je nosila i Dua Lipa na svom nastupu u SNL-u, osmislio je slavni Philip Treacy, a važan modni dodatak su i duge rukavice.

Haljina nadahnuta radovima Patricije Treib rezultat je spajanja 88 različitih materijala i 140 metara tkanine u nosivo umetničko delo za koje je bilo potrebno čak 680 sati rada, dok je izrada kreacije u kojoj su crteži Bennija Bosetta preneseni u odeću vezom trajala gotovo 900 sati, a takva predanost pokazuje pravi smisao couturea.

Modeli su nosili kreacije u vibrantnim bojama koje asociraju na bogatstvo venecijanskog renesansnog slikarstva, krojeva i rezova orijentisanih na savremenu i mladu publiku: kratke haljine i kombinezoni, balon jaknice i mini suknje u bojama dragog kamenja nošene su u kontrastu s dugim tirkiznim, zlatnim i ružičastim rukavicama. Izdvojene lookove iz nove kolekcije pogledajte u nastavku: