Otkad postoji, moda se dovodi u vezu sa umetnošću, a neretko se i poistovećuje sa njom. Međutim, mišljenja dizajnera ovde se često razilaze: neki smatraju da moda treba pre svega da bude utilitarna, da ima funkciju, što je suprotno od umetnosti, dok drugi modu vide kao umetnost koja može da se nosi.

U svakom slučaju, kojoj god struji da pripadate, ne možete reći da ovo što je Dior uradio nije čista umetnost, koja je, usput, itekako nosiva. U pitanju je novi projekat Diorove kreativne direktorke Maria Grazia Chiuri: Dior Lady Art #3.

Svi već znamo za Lady Dior torbu, onu koju je svoju vanzemaljsku slavu stekla najviše zahvaljujući Lady Diani i koju je Christian Dior lično dizajnirao. Ova ikona među torbama i danas je podjednako popularna kao decenijama unazad, i zbog toga je Dior po treći put u saradnji sa umetnicima oživeo ovaj luksuzni primerak. Međutim, prvi put je umetnički tim u potpunosti sačinjen samo od žena: 11 umetnica iz celog sveta učestvovale su o ovom genijalnom projektu i ovu legendarnu torbu pretvorile u nekoliko vrhunskih umetničkih dela.

Torbe su rađene od najraznovrsnijih materijala: metal, plastika, zlatni lanci, pamuk, krzno, vez, kanapi i još mnogo toga. Kao što možete pretpostaviti, u prodaji će biti dostupan limitiran broj ovih specijalnih primeraka, i to od januara 2019. godine, dok su trenutno dostupne samo u Miami Design District prodavnici.