Obzirom na to da nećemo putovati još neko vreme, a nikome verovatno i nije do toga, dobra vest je da neke svetske muzeje možemo da posetimo online. Jedan od njih je i Louvre u Parizu. Ovog petka (8. decembra) otvara svoja “virtualna vrata” i za 22 evra, koliko će koštati karta, moći ćemo da prošetamo jednim od najpoznatijih evropskih muzeja.

Muzej Louvre je jedan od najvećih svetskih muzeja. Nalazi se u središtu Pariza, na obali reke Sene, u zdanju nekadašnje kraljevske palate. Središnje dvorište zgrade, u kojem se danas nalazi staklena piramida, leži na osi avenije Champs Élysées. Dok ne sačekamo neka bolja vremena u Pariz ćemo ići virtualno.

Louvre ćemo moći da istražimo uz posebno virtualno vođstvo, a ne moramo da brinemo o gužvi, pandemiji i svim drugim nevoljama koje nam u zadnje vreme prolaze kroz glavu. Skrenite misli s negativnih stvari i prepustite se umetnosti. Celi program završiće se raspravom o Mona Lisi – definitivno najvažnijoj umetnini ovog pariškog muzeja. Na ovaj online event prijavite se ovde.