Navikli smo da se uz uličnu kulturu vezuju sportska imena. Malo ko je očekivao da će jedan reper uspeti da stvori svoj brend u svetu patika. Sa dosta upornosti i kvalitetnog rada, Kanje Vestu se to i ostvarilo. Njegov entuzijazam za dizajn javio se u ranom detinjstvu, kad i strast prema muzici. Još u osnovnoj školi skicirao je patike. Kada mu je otac pokazao automobil marke Lamborghini, Kanje je zacrtao da će ga jednog dana imati u svojoj garaži. Kada je stvorio Yeezy, rekao je: “Ovo su Lamborghini patike”.

Rep guru počeo je stvaranje sneaker imperije 2009. godine u kolaboraciji sa Nikeom na modelu Nike Air Yeezy 1. Potom su usledile Louis Vuitton, Air Yeezy II, a od 2013. godine i adidas kolekcije. Saradnja sa adidasom ozvaničila je početak velike slave.

Yeezy dizajn postao je požuda generacija širom sveta. Vernim obožavaocima nije problem da ustanu u šest ujutru kako bi ugrabili glow-in-the dark 350 V2 model na vreme, jer su očekivanja da će se brzopotezno rasprodati. Vlastiti brend doneo je Vestu multimilionske zarade rangirajući ka rame uz rame sa Džordanom i ostalim NBA velikanima.

Za vas smo izdvojili modele koji su do sada obeležili Kanje Vestovu imperiju:

1. Nike Air Yeezy II

2. Adidas Yeezy Boost 700

3. Adidas Yeezy Boost 350 V2

4. Louis Vuitton Jasper

5. Adidas Yeezy Boost 350

6. Nike Air Yeezy I

7. Louis Vuitton Don

8. Adidas Yeezy 500

9. Adidas Yeezy Boost 700 V2

10. Adidas Yeezy Boost 750

11. Louis Vuitton Mr. Hudson

12. Adidas Yeezy Calabasas Powerphase

13. Yeezy Crepe Sneaker