Verujemo da svi od vas znaju da se ove godine održavaju predsednički izbori u SAD. Tačnije izbori se održavaju danas. Izborna tradicija je da se svakog prvog utorka u mesecu novembru, svake četvrte godine bira novi predsednik Amerike.

Američki izbori nisu obični izbori, kao npr. izbori u nekoj random državi već jedan od najvažnijih globalnih fenomena te godine. U svim medijima, na svim kontinentima američki izbori se prate sa velikom pažnjom. Mnoge globalne TV stanice izveštavaju o izbornoj noći kao da je dodela nagrade Oskar.

Ameriku su ove godine pogodile velike promene. Globalna pandemija je najviše žrtava imala upravo u Americi gde brojke i dalje rastu a krivca u lošoj borbi protiv pandemije građani vide upravo u Beloj Kući. Protesti Black Lives Matter koji su počeli u maju nakon ubistva Georga Floyda od strane policije su milione Amerikanaca naterali da usred lockdowna izađu na ulice i protestuju. Amerika i američko društvo nikada u svojoj novijoj istoriji nije bilo podeljeno kao do sad. Kampanja koja se vodila nam je iskakala na sve strane, od Instagrama, FB preko lifestyle medija koji su pokušavali da na sve načine mobilizuju pre svega mlade ljude da izađu na ove izbore.

Koliko su ovi izbori važni, na jedan originalan način je pokušao da nam predstavi čuveni online lifestyle magazin Highsobiety. Naime, ako ste ih danas posetili videli ste da su sve vesti u znaku američkih izbora. Na ovom linku možete da ih posetite i više se informišete o današnjim američkim izborima.