Nutella je nastala davne 1946. kada se Pietro Ferrero, poslastičar iz italijanske regije Pijemont, dosetio da napravi slatki namaz od lešnika, šećera i male količine sirovog kakaa. Smesu je oblikovao u smesu koja se može mazati i posluživati na hlebu i nazvao je Giandujot. 18 godina kasnije, Pietrov sin Michele je poboljšao izvorni recept i proizveo novi namaz od lešnika i kakaa i dao mu ime Nutella. Uskoro je Nutella je dobila i svoju prepoznatljivu teglicu u kojoj se danas nalazi omiljeni namaz na svetu.

https://www.instagram.com/p/CGmu5unMWpj/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CGmu5unMWpj/?utm_source=ig_web_copy_link

Ove jeseni Nutella je predstavila limited edition izdanje posvećeno lepotama zemlje iz koje je potekla – Italije. U saradnji s italijanskom nacionalnom turističkom agencijom nastalo je specijalno izdanje namaza nazvano ‘Ti Amo Italia’ koje promoviše lepote ove zemlje.

Kreirano je čak 30 teglica koje kupce vode do nekih od najlepših lokacija u Italiji. Na taj način mogu virtualno putovati po Italiji dok su istovremeno udobno smešteni u svom domu. Burano, Gran Sasso, Matera, Lago di Fusine, Lago di Como, Cinque Terre, Alberobello samo su neke od lokacija koje su prikazane na Nutellinim teglicama.

https://www.instagram.com/p/CGHaSZQjtEK/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CGSbG9togjl/

Skeniranjem QR koda na svakoj teglici kupci mogu testirati svoje znanje u vezi sa lokacijom, saznati više o njenoj istoriji i kulturi i uživati u video receptima povezanim s kulinarskom tradicijom pokrajine u kojoj se nalaze.

Za kraj ostaje jedna tužna vest, a to je da ovo specijalno izdanje Nutelle nije moguće kupiti kod nas jer je ograničeno samo na teritorije Italije.

https://www.instagram.com/p/CGSbG9togjl/?utm_source=ig_web_copy_link