Izmišljena priča, usredsređena je na šahovskog vunderkinda Beth Harmon, koju glumi Anya Taylor-Joy, dobila je pohvale sa svih strana sveta, i koliko god se fanovi oduševljavaju dramskom pričom, mnogi su oduševljeni prikazom predstave o rutinama lepote s kraja 1950-ih godina.

Serija prati Beth Harmon od detinjstva do zrelih godina, a sa potresnom pričom o rastu i talentu dolazi do svrhovite promene u izgledu. Koliko god se serija fokusirala na šah, skoro pa podjednako je koristila i lepotu kao sredstvo za pričanje kompletne priče. Gledaocima se Beth prvi put predstavila kao malo dete. Serija počinje njenim životom u sirotištu, i prati Beth u odrasloj dobi, a njena lepota je imala presudnu ulogu u putovanju njenog lika.

Dok se Beth Harmon diže i spušta u šahovskom svetu, njene rutine lepote to odražavaju i u jednom trenutku, kada lik dostigne najniži nivo, ona se odrekne svog uobičajenog glamura za izgled inspirisan rok zvezdom. Glavni lik kroz seriju balansira i lepotu i moć, a na kraju, gledaoci ostaju sa konačnim, trajnim utiskom o Beth i njenom rastu kao lika.

Serija je dostupna na Netflixu.