Otkako je luksuzna modna kuća, Prada, u maju ove godine najavila da više neće koristiti krzno za potrebe modne industrije, na red je došlo promovisanje tzv. ekološke mode. Prada je donela odluku da će od 2021. godine za potrebe svog dizajna i njegove izrade, koristiti samo najlon od recikliranih materijala.

Pradin najlonski ranac, koji je obeležio epohe 80-ih i 90-ih, primenom nove strategije i podizanjem ekološke svesti, biće transformisan u najlon od recikliranih materijala. Crni ranac od najlona je najupečatljiviji proizvod Prada grupacije, tako da je odluka da se on preradi od velikog značaja za dalje tokove ove modne kuće.

Kako bi došla do svog ekološkog cilja, Prada je sklopila partnerstvo sa kompanijom Aquafil, proizvođačem sirovina za tekstilnu industriju. “Re-Nylon” je naziv nove Prada kolekcije napravljene od najlona, koji je dobijen iz okeanske plastike, ribarskih mreža i otpada od tekstilnih vlakana. Prada je svoju prvu liniju ekološke mode obogatila asortimanom različitih vrsta torbi i sa dve verzije čuvenog ranca, koji se može reciklirati unedogled, bez ugrožavanja njegovog kvaliteta.