Muzika bi trebalo da bude dostupna svima, bez obzira na internet konekciju ili činjenicu da li posedujemo poslednji model ajfona ili ne. Shodno tome, Spotify je uveo “lakšu” verziju pod nazivom “Sportify Lite”, koja je danas zvanično predstavljena. Lite je pojednostavljena verzija, koja radi po istom šablonu kao i glavna aplikacija – Spotify. Sa modernizovanom verzijom za Android, prilikom slušanja muzike na raspolaganju će vam biti opcije: pretraga i slušanje omiljenih izvođača, memorisanje pretrage, deljenje sa prijateljima i pronalaženje novih numera. Idealna opcija Spotify Lite aplikacije je mogućnost upotrebe starijih Android telefona ili operativnih sistema.

Spotify Lite aplikacija zahteva da na vašem telefonu imate samo 10 MB raspoloživog prostora, kako biste uspeli da je instalirate. Nakon instaliranja, dobijate mogućnost da postavite granični limit u korišćenju podataka. Onoga trenutka kada ga prekoračite, aplikacija vam automatski šalje obaveštenje.

“Lakša” verzija Spotify aplikacije zahvatiće prevashodno tržišta na kojima su veze za prenos podataka dosta sporije. Aplikacija je dostupna na 36 tržišta širom Azije, Latinoamerike, Srednjeg istoka i Afrike. Preuzimanje aplikacije se vrši preko Google Play usluge.