Tokom prošle nedelje Google je objavio na Twitteru post kao najavu za svoj high-end Pixel 4 android. U međuvremenu pojavile su se proširene informacije na internetu, koje govore u prilog specifikacija i lansiranja novog Google uređaja, što se i očekuje u periodu do oktobra.

Na zvaničnim fotografijama sa Twittera jasno se vide dve nove kamere sa zadnje strane, koje će po svemu sudeći biti flagship kategorije. Kako telefon dolazi u Pixel 4 i Pixel 4 XL obliku, flagship kamere biće patentovane na Pixel 4 XL modelu. U totalu Pixel 4 XL posedovaće čak četiri kamere i hole-punch displej. Pixel 4 je nadograđena verzija pređašnjih Pixel 2 i Pixel 3 telefona. Ovi androidi imaju dva otvara za standardnu SIM i eSIM karticu, što bi trebalo da znači da će Pixel 4 biti Dual SIM telefon. Korisnici će imati mogućnost korišćenja dveju SIM kartica sa različitim brojevima, ali one neće moći istovremeno da se koriste.

Kao i u slučaju prethodnih Pixel telefona, Pixel 4 zasnivaće se na poslednjoj verziji Android operativnog sistema. Pošto se Google operativni sistemi navode alfabetskim redosledom, apdejt verzija trenutno je poznata kao Android Q. Google je nastavio sa primenom Project Soli tehnologije, koju je po prvi put predstavio ove godine, na svojim Pixel uređajima. Soli je vrsta radara koji omogućava da se detektuje svaki pokret u sklopu prostora uređaja. Ovakva vrsta tehnologije nudi potpunu drugačiju interakciju između vlasnika i samog androida.