Ukoliko ste pratili modu i trendove 90-tih, znate da su Calvin Klein, Ralph Lauren i Donna Karan bili sveto trojstvo modne industrije poslednjih godina dvadesetog veka. Alexander Wang je tek bio dečak kada su njihove kreacije bile u jeku ali je ipak odlučio da sada, sa svojih 35 godina, napravi kolekciju njima u čast.

“Oni su bili pioniri u onome za šta se ja zalažem danas… Modna istorija Amerike na mene je izvršila ogroman uticaj. Tu ne mislim samo na brendove, već i na ono šta predstavljaju: kreacije za jake, borbene žene.”, izjavio je Wang za Vogue.

Revija je održana u Rockefeller Centru i bila je podeljena na sekcije. Sam početak inspirisan je čuvenim naramenicama i body majicama a la Donna Karan. Logo majice, isprani teksas kao iz 90-tih i donji veš koji viri bio je omaž Calvin Kleinu. Najzahtevnije je bilo inkorporirati estetiku Ralph Laurena u Wangove kreacije. Na kraju je to postigao koristeći flanel i druge materijale karakteristične za ovaj brend.

Sam kraj revije obeležen je izlazkom Wangovih roditelja na pistu koje je bila osvetljena crvenom i belom bojom u znak patriotizma. U nastavku pogledajte ekskluzivne fotografije sa revije.