1. San Francisco

Nedelja dizajna u San Francisku počinje 20. juna i traje sve do 28. juna. Ove godine domaćini su pripremili niz izložbi, diskusija, radionica i drugih događanja koja će trajati duže od nedelju dana. Ukoliko odlučite da posetite ovu manifestaciju, naš predlog je da odsednete u novom Emblem hotelu ili pak u hotelu Virgin San Francisco.

2. Bazel

Švajcarski gradić Bazel postaće pravo igralište za sve kolekcionare umetnina, umetnike i vlasnike galerija tokom Art Basel događaja između 13. i 16. juna. Svi posetioci imaće prilike da vide dela umetnika kao što su Zoe Leonard, Kerry James Marshall, Frantz West i drugih. Ako vam 4 dana u Švajcarskoj nije dovoljno, možete produžiti svoj put i provesti nekoliko dodatnih dana na jezeru Maggiore.

3. Valeta

Malteška prestonica je prošle godine ponela titulu evropske prestonice kulture zahvaljujući brojnim događanjima i inicijativama koje je pokrenula. Ove godine se tradicija nastavlja povratkom Valetta Film Festivala (14-23. jun) i Malta International Arts Festivala (29. jun- 13. jul). Festival umetnosti obuhvataće krosdisciplinatorne aktivnosti kao što su vizuelna umetnost, muzika, pozorište i plesni performansi.

4. Firenca

Ovo je velika godina za Firencu budući da ove godine proslavljaju jubilarnu 10. godinu od početka Florence Design Week-a kao i 500 godina od smrti velikog umetnika Leonarda da Vinčija. Po čitavom gradu preplitaće se moderna umetnost i slavljenje renesansne umetnosti. Nemojte propustiti Verocchio, Master of Leonardo izložbu u Palazzo Strozziju, na kojoj će biti izložena dela Leonarda da Vinčija.

5. Providence, Rhode Island

Ljubitelji istorijskih kućica će imati priliku da provedu vikend u Providence-u tokom Festival of Historic Houses. Takođe, u to vreme će biti održan i PrideFest koji uključuje blok žurke, uživo muziku i osvetljenu paradu tokom noći.