Pre nekoliko dana smo na Instagramu oduševljeno pisali o novim craft čokoladama koje se od nedavno nalaze u ponudi Crne Ovce i divni ljudi iz njihovog tima su nam poslali par njih da probamo.

Sigurni smo da svi već znate da imaju najbolji sladoled u gradu i da se tokom cele godine smenjuju najrazličitiji ukusi. Od onih standardnih poput čokolade i vanile sa raznim dodacima (koji ih čine ne baš tako standardnim), do nekih koji su nas skroz raspametili poput kikirikija sa perecama u slanoj čokoladi ili gorgonzole.

Tradiciju zanimljivih ukusa i spajanja nekonvencionalnih sastojaka nastavili su i sa novim craft čokoladama. U njihovoj ponudi trenutno možete naći sledeće ukuse: bela čokolada sa slanim čokoladnim perlicama, mlečna čokolada sa zrncima kafe u susam kremu, rubi čokolada sa pistaćima i malinom, mlečna čokolada sa čokoladnim perlicama, bela čokolada sa jagodama i čokoladnim perlicama i mlečna čokolada. Napravljene su tako da možete da osetite svaki sastojak, nisu preslatke, a slani sastojci i voće, koje baš i ne volimo, odlično su izbalansirani sa čokoladom.

Kao što smo mogli i da pretpostavimo, naš favorit je ubedljivo karamelizovana bela čokolada. Postoji nešto u pregoreloj karamali što dodaje novu složenost i dubinu ukusa beloj čokoladi, a hrskave čoko perlice doprinose teksturi i teraju vas da uzmetu još jednu a onda još jednu kockicu.

Tako da, ukoliko volite slatkiše i želite da probate nešto novo, trk u Crnu Ovcu.