Pariz, poznat i kao Grad svetlosti, pored bogate tradicije i impozantne arhitekture, važi za značajnu prestonicu mode. Tokom turističke posete Parizu, šoping se ne sme propustiti.

Da li ste znali da je Tinker Hatfield davne 1987. godine dizajnirao Air Max 1 baš po uzoru na Centar Pompidu? Još 80-ih godina, Nike i Pariz krenuli su u zajedničko osvajanje tržišta.

Danas sportski brendovi gledaju na Pariz kao vodeće mesto za plasman svojih proizvoda. Svake godine Pariz poseti preko 30 miliona turista, a kako biste se na vreme snašli u moru ljudi i prodavnica, za vas smo izdvojili sneaker šopove vredne pažnje!

SHINZO BASKETBALL

SHINZO šop nalazi se u samom srcu Pariza. Iz mnoštva prodavnica patika, izdvaja se po modelima namenjenih za košarku, poslednjim iteracijama džordanki u paketu sa dresovima i drugom sportskom garderobom.

OPIUM

Na prvom ćošku iza SHINZO šopa, smešten je Opium, takođe značajan po Jordan modelima. Sem profesionalnih patika za košarku, Opium je s vremenom proširio asortiman na lifestyle Pumu, adidas, Nike, Vans, ASICS i Reebok.

Sneakersnstuff

Sneakersnstuff se ne propušta! Sneaker konglomerat iz Skandinavija već dve decenije reprezentuje najbolje prodavnice patika. Svoj concept store otvorio je u Parizu, 2015. godine.

Starcow 1996

Starcow je ispunjen duhom nekadašnjih vremena, klasičnim Dunk, Superstar modelima i streetwear kolekcijama koje ne izlaze iz mode. Odličan šop za ljubitelje sportske klasike.

Larry Deadstock

Na ovom mestu možete pronaći sve što čini savremenu hypebeast kulturu – Supreme, Palace, Off-White, Jordan, Yeezy, Nike i više od toga. Modeli su brojni i raznoliki, zadovoljavaju svačiji ukus.

Snipes

Prošlo je više od 20 godina otkako je Snipes, nemački maloprodajni lanac sportske opreme, otvorio svoj prvi store u Esenu, Nemačka. Danas posluje u osam evropskih država sa preko 220 prodavnica koje su u njegovom vlasništvu, a jedna od njih locirana je u Parizu, u čuvenoj ulici Saint-Denis. Sve Snipes radnje odskaču po svojoj autentičnosti i tradicionalnom negovanju hip-hop kulture.

Pigalle

Specijalizovan za japanske ulične brendove, Pigalle je dobio naziv po kvartu u kojem se nalazi Moulin Rouge. Pored Air Force 1 silueta, Pigalle distrikt nudi još puno nezaboravne zabave.

NikeLab P75

Za NikeLab P97 “laboratoriju” u predgrađu Le Marais, naoružajte se vremenom i strpljenjem, jer se tu nalaze najistaknutije kolaboracija, high-end modeli, vrištećih boja i neponovljivog dizajna američkog sportskog maga. U NikeLab-u kreativno osoblje razvija svoje ideje, koje će se već sutra pojaviti na svetskom tržištu.

Footpatrol

Nedaleko od NikeLab-a i centra Pompidu, Footpatrol snabdeven je najtraženijim modelima.

The Next Door

Želja da se podrži ulična i skejt kultura, pretočila se u ovu radnju, koja potiče iz Avinjona. Širok asortiman dizajnerske garderobe, na rafovima možete naći gotovo svaki sportski brend na koji pomislite.

size?

Size? je mnogo više od običnog butika, a na tržištu postoji već 20 godina. To je pre svega maloprodajni lanac sportske obuće koji je i sam učestvovao u dizajniranju Air Max 270, adidas LXCON 94, BC Trainer i drugih atraktivnih modela.