Dan nakon dirljivog postera za dugoiščekivani film “Spencer”, u kojem princezu Dianu glumi Kristen Stewart, objavljen je i prvi trailer. Film Pabla Larraina smešten je u 1991, a radnja se odvija tokom božićnih praznika, kada je Diana počela da se suočava sa svojom odlukom za prekine brak s Charlesom.

Prva fotografija Stewart kao princeze Diane zapalila je internet kada je objavljena početkom ove godine. Mnogi su se tada poprilično iznenadili koliko Kristen, obučena u karakterističan outfit za Lady Di, neverovatno liči na nju. Obožavatelji su zato jedva čekali da vide kako se glumica snašla u ulozi i koliko je dobro ‘skinula’ Dianin britanski naglasak. Čini se da će za to ipak morati da pričekaju da film ugleda svetlo dana jer u traileru Stewart izgovara samo 2 reči.

Uprkos minimalnom dijalogu, teaser nudi zadivljujući uvid u ekstravagantan život na kraljičinom imanju Sandringham. Stewart, odnosno princeza Diana, postaje sve emotivnija dok se bori s glasinama o aferama i izbegava nemilosrdne paparace. Film ne prati činjenice u potpunosti, već služi kao zamišljanje onoga što se moglo dogoditi tokom tog sudbonosnog prazničnog razdoblja.

Uz Stewart, u filmu glume i Jack Farthing kao princ Charles, a tu su još i Sally Hawkins, Olga Hellsing kao vojvotkinja od Yorka, Amy Manson kao Anne Boleyn i Niklas Kohrt kao princ Andrew. Scenario je napisao Steven Knight, a film bi u bioskope trebalo da stigne 5. novembra.