Reese Witherspoon je trenutno u nekoj vrsti reunion toura, nakon što je u protekle tri godine etablirala sebe kao super uspešnog producenta i glumila u mega uspešnim TV serijama. Samo prošle nedelje, Oscarom nagrađena glumica najavila je da će glumiti u čak dva nova Netflixova romcoma, a sada je to učinila i za možda njenu najpoznatiju ulogu: Elle Woods. Da, pravilno ste pročitali: Reese Witherspoon je zvanično all in za Pravnu plavušu 3.

Prošlo je 19 godina od kako se Witherspoon prvi put našla u, sada već kultnoj ulozi Elle Woods i 17 godina otkako je izašao drugi deo filma. Vesti o mogućem trećem nastavku za popularnu ružičastu franšizu prvi put su se pojavile pre dve godine,a pričalo se da su tada na scenariju radili idealni tvorci Kirsten „Kiwi“ Smith i Karen McCullah. Sada su se, međutim, obaveze pisanja scenarija prebacile na kreatorku filma Never Have I Ever Mindy Kaling i kreatora serije Brooklin Nine-Nine Dana Goora. Ovaj dvojac umesto scenarija iz 2018. godine odlučio se potpuno novi scenario i izlaze sa novim konceptom.

Što se tiče koncepta, pokazaće samo vreme. Ali, sa producentskom kućom Hello Sunshine iza koje stoji Reese Witherspoon koja će očigledno preuzeti produkcijske dužnosti, sve je gotovo zagarantovano da će ovaj dugo očekivani treći nastavak biti pun pogodak uz urnebesni duo Kaling/Goor koji pišu scenario, zagarantovano je da će to biti smeh koji će nas blagosloviti sa još nekoliko quotova poput: “Oh, I like your outfit too, except when I dress up as a frigid bitch, I try not to look so constipated.”