Svi smo se u prethodnom periodu trudili na razne načine da ostanemo produktivni i vreme u karantinu iskoristimo na najbolji mogući način. Sređivali smo staru garderobu, čistili stanove, glumili dizajnere enterijera, više čitali i generalno radili stvari koje smo jako dugo odlagali. Iako smo nedeljama bili primorani da sedimo kod kuće i pridržavamo se rigoroznih pravila o kretanju i socijalnom distanciranju, to nas nije sprečilo da zapostavimo svoju fizičku spremnost I kondiciju. Nemogućnost kretanja i zatvaranje teretana naterali su nas da potpuno preispitamo načine na koje možemo da ostanemo u formi I uradimo nešto pozitivno za svoje fizičko I mentalno zdravlje.

Nike je nam je u nedeljama za nama u tome pomagao zajedno sa svojim trenerima, fitness influenserima i NTC Nike Training Club aplikacijom ovaj brend nam je pružio mogućnost vežbanja kod kuće uz instrukcije profesionalaca.

Tokom proteklih 8 nedelja mogli ste da radite kardio I treninge snage sa Nelom Bunčić (@yugoslovenka) na Instagram live-u 3 puta nedeljno.

Uz Dunju Jovanić (@imfashionbabe) i Anu Nikolić (@petit_diable_noir) učili smo osnove Yoge kroz vođene NTC treninge.

View this post on Instagram

Ljudi, dobro jutro! Nadam se da ovo vreme (vikende pogotovo) koristite za sve ono što inače ne stižete da radite. Pre nekoliko dana na mom storiju je više od 60% ljudi odgovorilo da trenira u karantinu, što mi je jako drago. Kao što sam vam rekla, ja ponedeljkom, sredom i petkom treniram uz @nike training club aplikaciju, koja vam nudi najrazličitije treninge. A sada je vreme da svi oni koji vredno treniraju, budu i nagradjeni! Sve što je potrebno da uradite je da se uslikate ili snimite dok trenirate uz Nike Training Club app, okačite fotku ili video na vaš Instagram profil uz #dunjaXnike i možete da osvojite Nike patike za trening po želji! Igramo se do nedelje uveče. Srećno! 📷 @rastkosurdic

A post shared by Dunja Jovanic (@imfashionbabe) on

View this post on Instagram

• smanjuje bol u ledjima, reguliše krvni pritisak, smanjuje glavobolje, poboljšava fleksibilnost, ojačava mišiće, pozitivno utiče na naše disanje, energiju i vitalnost. Usporava starenje. održava naš metabolizam u balansu. Smanjuje mogućnost povreda, reguliše naše kilograme. Utiče na kvalitet sna. Smanjuje stres, poboljšava koncentraciju. Pozitivno utiče koliko na fizičko, tako i psihičko zdravlje. Smiruje i opušta naš um. Postajemo više svesni sebe i prisutnosti u trenutku. I sve ovo je samo delić benefita koje yoga donosi. Zato sam MNOGO srećna što nas je sve više! I što izdvajamo tih 20ak min dnevno samo za nas! 20ak minuta koja čuda čine! Vidimo se sledeće srede u 18h 🥰• . #Petit_Namaste #NTC ph. by @rastkosurdic ☺️

A post shared by • 𝐀𝐍𝐀 𝐍𝐈𝐊𝐎𝐋𝐈𝐂 • (@petit_diable_noir) on

Vuk Vukašinović (@vuk1vuk) je objavio preko 40 YouTube video klipova uz koje ste mogli da vežbate. Radi se o mešavini crossfit i funkcionalnih treninga uz koje se čak I oni malo napredniji vežbači dobro oznoje.

Milica Budimir (@milica.budimir) držala je live funkcionalne treninge 3 puta nedeljno na svom Instagram profilu I motivisala sve devojke I žene da ostanu fit u samoizolaciji.

Vreme nam je tokom ovih 8 nedelja svima prošlo brže I lakše, a mnogi od nas će iz karantina izaći fizički spremniji I zdraviji.
Pokazali smo da smo jači od bilo kog virusa i nismo dozvolili da život stane. Zajedničkim snagama stvorili smo zajednicu koja je, uprkos svim preprekama, izdržala do samog kraja I iz ove situacije izašla pobedonosno.

A za slučaj da još uvek niste spremni da krenete u teretanu ili jednostavno samo želite da svoj trening učinite još raznovrsnijim, to možete uraditi sa NTC – Nike Training Club aplikacijom. U zavisnosti od fizičke spremnosti, sami birate vrstu i težinu treninga. Bilo da želite da radite funkcionalni, cardio, trening snage i izdržljivosti, ili yogu, sve to možete pronaći na aplikaciji. Pored toga, trening možete prilagoditi i opremi koju imate kod kuće ili jednostavno izaberite neki od programa bez opterećenja. Još jedna od prednosti aplikacije je ta što vam ona nudi potpuno besplatan plan treninga, prilagođen vašoj fizičkoj spremnosti i načinu vežbanja.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android, a link se nalazi ispod:

https://www.nike.com/ntc-app