JBL, renomirani proizvođač zvučnika i slične audio tehnike, teži da podrži održivi rast i razvoj kroz uvođenje REFLECT Eternal slušalica. JBL učestvuje u projektu sufinansiranja kroz plasman bežičnih slušalica, koje se same pune uz pomoć solarnih panela, što doprinosi neograničenom slušanju muzike. Više nećete morati da se opterećujete sa trajanjem baterije – za potpuno uživanje, potrebna vam je samo svetlost.

REFLECT Eternal slušalice funkcionišu po principu tzv. Powerfoyle materijala, koji pretvara sunčevu ili veštačku svetlost u električnu energiju. JBL procenjuje da je sat i po vremena provedenog na svetlosti sasvim dovoljno da 68 sati neprekidno koristite slušalice, ako je baterija bila prethodno napunjena do kraja. Ukoliko pak preferirate da se prepustiti muzici u potpunom mraku, slušalice tada neće moći da se pune samostalno.

Solarne slušalice imaju ugrađen drajver od 40mm sa rasponom frekvencije od 20Hz do 20kHz, opciju automatskog pozivanja i TalkThru tehnologiju, koja mehanički stopira muziku kada obavljate razgovor.

U krajnjem slučaju, postoji i rezervna varijanta punjenja putem USB kabla koja zahteva samo 15 minuta, kako biste uživali u muzici naredna dva sata.

JBL promotivna kampanja traje do 14. januara, a početak masovne proizvodnje predviđen je za oktobar 2020.