Xperia blog prikazao je na svom sajtu prve fotografije Sonijevog budućeg hardvera. High-end linija visoke klase “Xperia 2”, zauzeće svoje mesto 5. septembra na vodećem sajmu informacionih tehnologija u Berlinu.

Na osnovu objavljenih fotografija, može se primetiti da je ekran sa odnosom stranica 21:9 identičan sa Xperia 1 serijom. Odnos ekrana 21:9 u Sonijevoj bogatoj arhivi, prvi put smo mogli da vidimo na liniji – Xperia 10. Takav odnos rezultira tankim displejom, koji drži Sony na vrhu hijerarhije najbolje ocenjenih telefona za gledanje filmova. Trostruke kamere utisnute na poleđini takođe su istovetne sa Xperia 1, s tim što su u ovom slučaju pomerene od sredine ka gornjem, levom uglu. Sudeći po fotografijama, skener otiska prsta ostaje na desnoj, bočnoj strani.

Konkretno, popularna linija Sonijevih Androida, trebalo bi da dođe u 5K rezoluciji i sa tri zaštitne boje (crna, tamnoplava i bordo). Glasine kruže da će Xperia 1 zadržati Snapdragon 855 čipset, 6GB RAM-a i 128GB memorije.

Sony Xperia 1 stigao je u julu ove godine. Budući da Sony vlada iz senka, preostaje nam da sačekamo IFA sajam i uverimo se u kvalitet japanskih telefona.