Ruski startup StartRocket planira da renomiranim brendovima ponudi šansu da reflektuju njihove logotipe i druge sisteme komunikacija sa svemira. Korporativni klijenti koji budu zahtevali StartRocket usluge mogu stvoriti vlastiti „orbitalni bilbord“ koristeći niz satelita. Oni se zasnivaju na refleksiji i poznati su kao „kockasti sateliti”. Moć ovih satelita leži u njihovoj operativnosti da projektuju ogromne reklame na noćnom nebu.

StartRocket će lansirati satelite u obliku kocke, kako bi sačinio programski ekran sa potencijalnom publikom od 7 milijardi ljudi. Sa 50 kvadratnih kilometara, ekran će prikazivati reklame sa šestominutnim pauzama posle svakog pojedinačnog dela.

Startup kompanija je trenutno fokusirana na testiranje celokupnog projekta. Brend PepsiCo prvi se deklarisao kao potencijali klijent, kako bi napravio adekvatnu promociju novog energetskog pića Adrenaline Rush. Prvi krug testiranja trebalo bi da bude završen do 2021. godine, što će zahtevati 25 miliona dolara dodatnih investicija.